ROMANIA

JUDETUL  SALAJ

COMUNA  RUS

CONSILIUL  LOCAL

 

                                                PROCES    VERBAL

            Încheiat  azi 07.05.2018,ora 10  la sediul Primăriei comunei Rus, cu ocazia şedinţei de îndată a Consiliului local al comunei Rus, concocat prin Dispoziţia nr. 39/04.05.2018.

            Secretarul comunei face prezența si constată că din totalul de 9 membrii ai consiliului local sunt prezenți  8,   absentează nemotivat d-l Mureșan Septimiu.

                                   1. Bodea Ioan-Augustin    

                                   2. Chira Vasile – Nicolae

                                   3. Chiorean Ovidiu-Liviu

                                   4. Feidi Vasile

                                   5. Mureșan Marinel-Remus  

                                   6. Machek Ioan

                                   7. Mureşan Septimiu - absent

                                   8. Pop Adinel –Ioan 

                                   9. Ungur Iosif   

     La şedinţa consiliului local mai participă  primarul și  secretarul comunei  .  

     Președintele de ședință, d-l Bodea Ioan-Augustin propune votarea  procesului verbal de la ședința anterioară.

     Procesul verbal din şedinţa ordinară anterioară, cea din 27.04.2018   , se votează în forma prezentată  cu 8 voturi pentru ,  din 8 prezenţi, urmând a fi  semnat de către preşedintele de şedinţă şi de secretar.

    

     

                                                             ORDINEA  DE  ZI:

        Președintele de şedinţă, d-l Bodea Ioan-Augustin deschide lucrările şedinţei  și prezintă ordinea de zi propusă de către primar .

Preşedintele de şedinţă , consultă consiliul local dacă mai  sunt şi alte probleme urgente de discutat în cadrul şedinţei .

         Cum nu se ridică alte probleme se  supune la vot ordinea de zi propusă  , se  votează cu 8 voturi pentru din 8 prezenţi . Ordinea de zi aprobată se prezintă  astfel:

 1.     Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați  pentru obiectivul ,, Înființare rețea de alimentare cu apă potabilă în localitatea Buzaș, comuna Rus , Județul Sălaj ”  .

                  Prezintă: primar : Pintea Alexandru;

 

 

 Comisia  Economică   predă avizul favorabil pentru proiectul  de pe ordinea de zi aprobată.

Pct. 1 al ordinii de zi : Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați  pentru obiectivul ,, Înființare rețea de alimentare cu apă potabilă în localitatea Buzaș, comuna Rus , Județul Sălaj ”  .

                  Prezintă: primar : Pintea Alexandru;

    Primarul prezintă   proiectul, secretarul  prezintă raportul, iar  comisia de specialitate avizul favorabil , după care se trece la discuții. 

    Primarul prezintă Devizul detaliat pe capitole și explică faptul că a scăzut costul total al proiectului , deoarece s-au modificat standardele de cost și în consecință trebuie modificat devizul .

    D-l Feidi întreabă de ce este nevoie de consultanță la acest nivel , atâta vreme cât asistența tehnică trebuie asigurată de firma câștigătoare care este obligată să aibă un specialist tehnic de lucrare încadrat și apoi este dirigențiere de șantier.

    Primarul explică că este trecută în proiect consultanța , dar că nu se cheltuiesc acei bani , iar achiziția o facem noi în cadrul primăriei și nu ne costă nimic. Mai spune că după achiziție se reface devizul general coroborat cu prețul de achiziție și se trimite la minister.

    D-l Pop întreabă dacă s-a făcut achiziția – licitația, primarul răspunde  nu , d-l Pop mai întreabă ce se întâmplă cu cei care nu sunt cuprinși în traseul din proiect și enumeră câțiva cetățeni izolați la care nu ajunge conducta conform proiectului.

    Primarul răspunde că , la momentul execuției se va face o dispoziție de șantier prin care se vor suplimenta lucrările astfel încât să fie extinsă conducta și la cei necuprinși inițial.

    D-l Mureșan Remus întreabă dacă se scoate conducta veche artizanală , primarul răspunde că nu , unde se sparge firma o va repara.  

    Cum nu sunt alte discuţii președintele de ședință  supune la vot proiectul  și se votează  cu 8 voturi pentru ,  din 8 consilieri prezenți, proiectul devenind HCL nr.23/2018 a C.L. Rus. 

 

Nemaifiind altceva de discutat, în legătură cu ordinea de zi ,  secretarul încheie aici  procesul verbal al ședinței  , implicit se încheie şi şedinţa C.L.

 

 

     

  PRESEDINTE  DE  SEDINTĂ,                             SECRETARUL  COMUNEI

   BODEA IOAN-AUGUSTIN                                         BORA IOAN-MARIAN