O tradiţie pe cât de unică pe atât de spectaculoasă poate fi întâlnită numai în judeţul Sălaj pe Valea Someşului. Aici în ziua de Paşte sunt ciocnite peste 2000 mii de ouă în doar câteva minute numai de către bărbaţi. Pricepuţi în alesul ouălor cu coaja cea mai tare, localnicii sunt numiţi ciocotari iar toate ouăle care reuşesc să le spargă, le capturează şi pleacă cu ele acasă. Aşa se face că cei mai pricepuţi în această îndeletnicire pot pleca acasă cu coşul plin de ouă sparte pe care le folosesc apoi, a doua şi a treia zi la bucătărie pentru gătitul ouălor umplute. În acest an s-a întâmplat şi o minune, descoperită de către un copilaş. Pe coaja unui ou vopsit în roşu, a apărut chipul Mântuitorului
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.